LONDRA

IMG_1883LONDRA

-dacă nu ați vizitat-o până acum, e timpul să dați o fugă până acolo. Dacă deja ați făcut cunoștiță cu ea, nu-i așa că ați vrea să o revedeți?-

            Londra este locul la care n-am visat niciodată dar de care ne-am îndrăgostit încă din prima clipă. Deși știam câte comori ascunde pe străduțele întortocheate, Londra nu se afla pe lista destinațiilor de vacanță după care tânjeam. Nu ne-am surprins suspinând după acest oraș și cu siguranță nu ne-am fi gândit sa ne „folosim” zilele de concediu pentru a o vizita…cel puțin nu acum. Aveam atâtea de văzut înaintea ei! Dar cum planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg, începutul toamnei ne-a găsit exact în orașul de pe Tamisa. A fost cum nu se putea mai bine! Un concediu de la care nu aveam mari așteptări, dar care s-a dovedit a fi cea mai bună alegere a acestui sfârșit de an.

IMG_1633Deopotrivă modernă și conservatoare, cochetă și îmbufnată, Londra ne-a întâmpinat așa cum știe ea mai bine: cu ploaie măruntă, cu mașini care circulă în alt sens decât pe continent, cu autobuze supraetajate și cabine telefonice care dau un farmec aparte orașului. Distanțele mari, cozile interminabile din fața obiectivelor turistice, forfota continuă și amalgamul de culturi și tradiții pot părea înspăimântătoare la început, însă, odată ce realizezi că acolo e loc pentru toată lumea, că oamenii te îndrumă și te ajută cu zâmbetul de buze, te relaxezi și te bucuri de tot ce-ți poate oferi acest oraș.

Londra pare desprinsă dintr-o altă lume, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. I-am colindat străzile încercând să o descoasem de toate secretele, ne-am amestecat printre turiști și am vizitat cele mai cunoscute obiective turistice, ne-am pierdut printre localnici pentru a testa, chiar și pentru o seară, stilul lor de viață. Atunci când oboseala nu mai putea fi ignorată, pub-urile au fost soluția ideală. English breakfast, Fish & Chips, Shepherd’s Pie și faimosul ceai negru băut cu lapte au fost degustate în aceste momente de respiro. Deși este un oraș renumit pentru prețurile piperate, mâncarea este ieftină.

IMG_1917

Transport avion – programată din timp, călătoria cu avionul nu va depăși 100 euro/ persoană (cu Blue air sau Wizz Air). Dacă preferați companiile de linie, puteți opta pentru un zbor cu British Airways (aproximativ 200 euro/ persoană).

Ce e de văzut? British Museum, Science Museum, National Gallery, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Big Ben, Westminster Abbey, St. Paul’s Cathedral, London Eye, Shakespeare’s Globe, London Bridge, The Tower of London, Kensington, Hyde Park, Soho, Camden, The House of Parliament, Buckingham Palace etc. Recomandare – în Londra veți găsi multe muzee la care intrarea este gratuită. Pentru celelalte recomandăm London Pass – aveți gratuitate la aproximativ 50 muzee și, în plus, vă scutește de cozile infernale.

Transportul în comun – rețeaua lor de transport în comun este printre cele mai complexe și aglomerate din intreaga lume. Având în vedere distanțele considerabile, metroul, trenul și autobuzul îți vor fi de mare folos. Recomandare – pentru a nu rămâne fără bani chiar din primele zile de concediu 🙂 (o călătorie cu metroul este 4 lire, iar una cu autobuzul este 2 lire), îți recomandăm să optezi fie pentru Travel Card, fie pentru Oyster Card.

IMG_1642

*Nu uitați că în Londra, la tren și la metrou, biletele și abonamentele se validează atât la intrare, cât și la ieșire.

** Călătoriți măcar o dată cu Double Decker-ul!

Shopping – Oxford Street şi pe Regent Street sunt străzile unde veți găsi magazinele accesibile. Pe Brompton Road, la ieșirea din stația de metrou Knightsbridge, găsiți faimosul magazin Harrods. Deși o vizită aici este ca o vizită la muzeu, Harrods este unul dintre cele mai vizitate locuri din Londra.

Acum că ați mai aflat câte ceva despre Londra, tot ce vă rămâne de făcut este să vă potriviți ceasurile după ora lor, să luați cu voi o hartă a metroului și una a orașului și să porniți la drum! Garantăm o excursie de neuitat!

Echipa ESCAPADE TRAVEL

IMG_1815Tower Bridge

IMG_1859Buckingham Palace

IMG_1765Shakespeare’s Globe

IMG_1748London Eye                             Westminster Abbey

IMG_1885Londra văzută din St. Paul’s Cathedral

IMG_1809Tower of London

IMG_1905Camden

Untitled3

~ de Escapade Travel pe decembrie 4, 2013.

Lasă un comentariu