ROMA – muzeul in aer liber (3)

PIATA NAVONA – Piazza Navona este una dintre cele mai frumoase piete din Roma.

Are nu mai putin de trei fantani. Cea mai mare este Fontana dei Quattro Fiumi (Fantana celor patru fluvii).

Fiecare din cele patru statuete ce decoreaza acest moment reprezinta cate un fluviu de pe continente diferite: Nilul, Gangele, Dunarea si Amazonul.

Celelalte doua fantani sunt Fontana di Nettuno in nordul pietei si Fontana del Moro in sud.

Plina de terase si artisti care picteaza in aer liber, Piazza Navona prinde viata in fiecare zi.

FONTANA DI TREVI – Fontana di Trevi a fost construita de arhitectul Salvi in 1735 si terminata in 1762. Aceasta fantana este un exemplu perfect de stil rococo cu efecte dramatice – creaturi acvatice de marmura, dominate de un impresionant Oceanus.

Se spune ca trebuie sa arunci un banut in fantana ca sa fii sigur ca te vei intoarce la Roma, dar si ca dorintele puse la aruncarea banutului se indeplinesc.

PIATA SPANIEI – Treptele gratioase au fost construite in 1725, curbandu-si elegant calea din Piata Spaniei pana la Biserica Sf. Trinit dei Monti, o cladire neoclasica in nuante pastelate.

PIATA VENETIEI

BOCA DELLA VERITA – „Boca della Verita” se afla in prima biserica construita in Roma, Santa Maria in Cosmedin, pe peretele uneia dintre intrari. Biserica este simpla si nu are icoane, insa este renumita pentru turla cu clopote. Legenda spune ca cel care minte si introduce mana in Boca della Verita va ramane fara ea.


~ de Escapade Travel pe martie 25, 2010.

Lasă un comentariu